tisdag 27 december 2016

Julklappsböckerna 2016

Alla i min familj fick böcker i julklapp, som sig bör. Förvånande nog var det min man som fick flest och samtliga fick han av mig.


Snartåttaåringen fick Nordiska gudar av Johan Egerkrans, efter att Nordiska väsen blivit en succé här hemma. Han fick också Sandvargen av Åsa Lind och den läste vi ut igår - idag ska vi åka till biblioteket och låna de återstående tre delarna i serien. Sexåringen fick Kan du vissla Johanna av Ulf Stark men har inte velat titta i den ens. Tillsammans fick de Laura Fitinghoffs Barnen ifrån Frostmofjället men den kanske får vänta lite och Adam hade ont i tån av Stefan Demert. Den senare har vi läst lite i tidigare.


Själv fick jag den 1700-talsoperadeckare jag önskat mig, Interrupted Aria av Beverly Graves Myers och en total överraskning i bokväg: min bror har skrivit en rimmad saga om två bröder, som har vissa likheter med mina söner, och en vän till honom har illustrerat den och när inget förlag nappat har han ordnat en total originalutgåva till mig. Konstigt nog var han inte alls begiven på att skriva någon dedikation alls i det enda exemplaret av Den flygande mattan. (På bilden syns även mina övriga julklappar bortsett från operabiljetter och ett ekonomiskt bidrag till "något nyttigt eller onyttigt".)


Min man, slutligen, fick Jag sprang med kenyanerna av Adharanand Finn, som jag köpte på Constant Readers realisation (han har sprungit Lidingöloppet och Stockholm Marathon), Ann Rosmans Själakistan som jag plockade på mig i en bokbytarhylla och så en gammal goding för en dirigentstudent: Dirigentens konst, en antologi med texter av ett antal framstående dirigenter.

1 kommentar:

Stina Nilsson Bassell sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.