tisdag 5 december 2017

Tematrio - Önskade bokklappar


Det var alldeles för länge sedan jag deltog i Lyrans Tematrio men nu gör jag ett litet försök i alla fall. Den här gången efterfrågas böcker man önskar sig i julklapp och det ska jag väl kunna hitta tre stycken.

The American Duchess Guide to 18th Century Dressmaking av Lauren Stowell och Abby Cox har jag förljt tillkomsten av på Instagram och även om mina sömnadskunskaper är nästintill obefintliga lockar den mig - kanske för att 1700-talsplaggen är så ouppnåeliga att den inte kommer att ge mig dåligt samvete?

Cruel Music av Beverle Graves Myers är den tredje boken om kastratsångaren/amatördetektiven Tito Amato som löser mysterier i 1700-talets Venedig (anar vi ett tema i temat här? Kanske det men jag kommer att göra er besvikna). Jag har läst de två första och känner mig en aning ambivalent men som förströelse fungerar de än så länge.

Moln av Karin Boye i originalutgåva är min mest eftertraktade bok alla kategorier. Jag har då och då planerat att köpa den till mig själv som tröst och/eller belöning men det har aldrig blivit av. Kanske är det så att jag behöver den bättre som något att tråna efter än som faktisk bok i bokhyllan?

7 kommentarer:

Boklysten sa...

Har inte läst någon av böckerna i din trio men lite Karin Boye skulle jag inte säga nej till.

Helena Andersson sa...

Skulle också gärna ha Boyes bok i min hylla!

Mrs Calloway sa...

de två första böckerna i din trio känner jag inte till. du får önska Svedjedals nya bok om Karin Boye också

Åsa C sa...

Tre böcker jag inte känner till. Tack för tips!

Sanna sa...

Moln! Såklart du ska belöna dig med den någon dag.

Lena sa...

Hos dig var det tre böcker som jag inte kände till.

Saga sa...

Vi är uppenbarligen många som gillar Boye!

Mrs Calloway - jag har redan Svedjedals bok men annars hade den nog fått en plats i trion! (Det kan ju hända att den dyker upp om det nästa vecka önskas tre tips på böcker att ge bort.)