tisdag 9 april 2013

Tematrio - Fortfarande oläst


Veckans Tematrio handlar om författare man inte läst något av men skulle vilja. Samma tema förekom förra året och av de tre jag listade där hann jag faktiskt läsa två under 2012. Just nu har jag väldigt svårt att hitta författare. Enskilda verk som skulle passa här har jag för mängder av listor men hela författarskap. Eller är det bara så att jag är rädd för att prova nya saker?

Från den förra listan har jag kvar Elfriede Jelinek och jag vill fortfarande läsa något av henne men det är ju det där med min tyska, eller min numera icke-tyska. De senaste åren har jag ju läst tyska böcker översatta till svenska så varför tar jag inte bara itu med henne?

I julklapp fick min man och jag två böcker av 2012 års nobelpristagare i litteratur, Mo Yan. Än så länge har jag skjutit upp läsandet men jag vill ju faktiskt läsa något av honom.

Shirley Jacksons We Have Always Lived in the Castle och The Haunting of Hill House har jag läst en hel del bra om i olika bokbloggar så hon får plats nummer tre på den här listan.

Uppdatering: men hallå, Hilary Mantel glömde jag totalt bort!

4 kommentarer:

Lena sa...

Köpte Vitlöksballaderna av Mo Yan på bokrean och skall försöka hinna läsa den under året.

Saga sa...

Den är den ena vi har - min man fick den delvis för att han är så förtjust i vitlök...

Monika sa...

Inget jag har läst, men jag känner igen alla tre :)

Freja sa...

Så många författare, så lite tid... Fast de där författarna finns inte på min lista...