onsdag 16 oktober 2013

Mina äldsta böcker

Jag tycker ju om gamla böcker men de flesta av mina gamla böcker är egentligen inte så värst gamla; det är nog egentligen inte särskilt många som är äldre än hundra år. Men några rejält ålderstigna saker har jag ändå i hyllorna. Jag plockade fram min äldsta för att fotografera och visa upp, tre noveller av August von Cromlitz. Marmorerad pärm, skinnrygg, frasigt och sprött papper - men kanske inte så sprött med tanke på att den är 180 år gammal, tryckt 1833. Jag har inte läst den och jag vet ingenting om denne Cromlitz men åldern fascinerar mig.

Ganska oansenlig...
...men väldigt gammal.
Lite lagad är den också.
Men sedan kom jag på att jag skulle se hur gammal min Metamorphoseon av Ovidius är och det visade sig att den var ett år äldre, från 1832. Så mina äldsta böcker är nästan jämngamla.

Lika oansenlig...
...men faktiskt en aning äldre.

1 kommentar:

victoria sa...

HUR FÅR DITT MITT LAGARE TILLBAKA.
 Jag vill dela mitt vittnesbörd med alla, jag heter Victoria Desmond från USA, efter 4 års äktenskap med min man lämnade han mig för en annan kvinna som ledde mig till frustration. Jag gjorde allt jag kunde för att få honom tillbaka men ingen utnyttjade, tills en gammal vän av mig berättade för en stavningskrock Dr.jaja på internet som hjälpt henne i ett liknande problem, först jag tvivlade på det men jag bestämde mig för att ge det ett försök.Jag kontaktade doktorn (jajaspellcastertemple@gmail.com.com) han hjälpte mig att ställa en stavning på min
make och inom 48 timmar kom min man tillbaka till mig igen. Jag kan inte sluta tacka JAJA. Kontakta den här fantastiska stavningskastern på något av dina problem, han kan erbjuda en varaktig lösning på alla dina problem:
(1) bryta upp och älska stavar
(2) Ta tillbaka din ex eller förlorad kärlek
(3) Avsluta skilsmässa eller skilsmässa stavning
(4) Äktenskapsstavar
(5) Graviditet och barnbärande stavning
(6) Business Spell
(7) Ta bort sjukdom från din kroppsstavning
(8) du vill att kvinnor / män ska springa efter dig
(9) Lotteri vinnande nummer
10) du vill vara rik och berömd
11) Du vill bli befordrad på ditt kontor
Kontakta den här stora mannen via: jajaspellcastertemple@gmail.com