lördag 2 november 2013

Ett inlägg om dagen i oktober

Vid i stort sett varje månadsbokslut har jag ju gnällt en del över mitt dåliga bloggande och till sist bestämde jag mig för att utmana mig själv en aning - kan jag åstadkomma ett acceptabelt inlägg varje dag i en hel månad? Jag satte igång men då jag avskyr att misslyckas med saker, och än mer att göra det "offentligt", lät jag bli att meddela mina föresatser. Nu är oktober slut och det blev verkligen ett inlägg om dagen, varken mer eller mindre. I mina högst slumpmässiga regler ingick att jag inte fick leta rätt på en fin bild och publicera den bara så där - det kan man mycket väl göra men det hade varit att göra det alltför lätt för mig.

Det har inneburit att bloggandet prioriterats upp framför en del annat i mitt liv men det blir också tydligt för mig att ju mer jag tänker "blogg", desto lättare är det att hitta saker att skriva om. Recensionerna är kanske det som förlorat på pressen, jag har haft lite för bråttom med en del av dem.

Här är i alla fall de 31 inläggen som blev resultatet - frågan är, om november kommer att hålla sig över eller under genomsnittet vad gäller antalet inlägg; är jag inspirerad eller utmattad?

1 Bokslut september
2 Snöglobenleverans
3 Oxford dag 4
4 Modetidskrifterna jag inte läser
5 Oxford dag 5
6 En reklamkampanj jag gillar
7 Innan floden tar oss
8 Kvartalsbokslut 
9 Födelsedag
10 Nobelpriset
11 Snögloben

2 kommentarer:

Lisa sa...

Hoppas mer på inspirerad än utmattad då jag ganska nyligen hittat till din blogg!

Saga sa...

Tack! Det hoppas ju jag också, förstås! Men om det glesnar finns det ju en del gamla inlägg att läsa också.