måndag 20 januari 2014

Tematrio - Bokprylar

Att själva boken är huvudsaken torde de flesta läsare vara överens om men sedan finns det ju en hel del saker som underlättar läsning - eller som visar andra att man inte bara läser, man identifierar sig som läsare och bokälskare. Dessa saker står i centrum för Lyrans Tematrio den här veckan -  vi ska berätta om tre bokrelaterade prylar vi har eller vill ha.


Först en sak som möjliggjort en del läsning i säng mellan sovande barn: min Lightwedge, en läslampa som består av en sidbelyst plexiglasskiva som man lägger på boksidan. Den är lite knepig att bläddra med men mycket praktisk för övrigt.


Jag tycker mycket om utseendet på de klassiska Penguinpocketarna och därmed även de prylar som gjorts. Favoriten är muggarna och jag har en Pride and Prejudice att dricka te och varm choklad ur. Men  den som tagit det här med Penguinomslagen längst är onekligen Marcusbiblioteket som byggt ett helt bokskåp.


Jag äger ett par örhängen med bilder av läsande flickor men jag använder dem väldigt sällan. Jag skulle hellre ha någon annan variant av bokrelaterat smycke; det brukar finnas en hel del på Etsy.com men jag har hittills inte blivit så begeistrad att jag köpt något. 

Bild från www.bookearrings.com

4 kommentarer:

Sanna sa...

Smart läslampa, men hur lätt är den att hålla uppe med boken? Var hittade du den?

Saga sa...

Den är inte svår att hålla men man måste lyfta den när man bläddrar. Jag köpte den på sidan jag länkar till - klicka på ordet Lightwedge.

Freja sa...

Åhh, den läslampan känns perfekt, vilken bra idé!

Zelly sa...

Bra ide med läslampa.