onsdag 15 januari 2014

Tematrio - tre bra 2013

Den här veckan vill Lyran helt enkelt att vi berättar om tre bra böcker vi läste 2013. Jag satte ju ihop ett inlägg med mina favoriter och nu funderar jag på om jag ska vara lite... tråkig och ta tre stycken därifrån eller om jag ska försöka hitta en anledning att få med ytterligare någon bok.

Ingenting kan hindra natten av Delphine De Vigan har jag tjatat om så fort jag fått chansen men jag tycker verkligen att det är en jättebra bok. Det är inte muntert, tvärtom, i nutid och dåtid och allt däremellan men det är vackert också, och ömsint, men med nya avgrunder att falla ned i gång på gång. En moders smärta och en dotters frågor, en dysfunktionell familj, eller flera.

Available Dark av Elizabeth Hand är, liksom hennes Generation Loss, en kriminalroman i en helt egen division. Så mycket hinns med på så få sidor, utan att det känns det minsta skissartat. Det är en text med hög densitet och beskrivningar som är oerhört visuella men det mest fascinerande är för mig hur det bestialiska kan skildras så... vackert.

Elsa Billgrens Vintage av Elsa Billgren hade jag inte med i mitt topplisteinlägg men jag tyckte verkligen om den, även om jag hade en del invändningar, eller snarare hade velat ha mer av det mesta i den. För alla som älskar gamla kläder och inte kan få nog av second handaffärer. Och jag blir fortfarande glad när jag får syn på den.

1 kommentar:

Zelly sa...

Har inte läst någon av dessa, tack för tipset :)