måndag 23 juni 2014

Tematrio - Sommarläsningsplaner

Den här veckan är Tematrion en spretig historia - det är tre titlar ur den planerade sommarläsningen Lyran efterfrågar. Mina planer är fortfarande väldigt vaga och helst skulle jag ju hitta ett tema i temat men det gör jag inte heller.

Till skillnad från många andra läser jag mindre när jag är ledig än till vardags och dessutom infinner sig lästiden oftast sent om kvällarna så jag behöver böcker med ett eget driv, böcker som nästan läser sig själva. Ibland packar jag alldeles för ambitiöst för mina veckor i obygden men i år får de krävande titlarna stanna hemma.

Jag läste en bra recension av Amor Towles Artighetsreglerna nyligen och då den stod i kontorets bokbytarhylla var den ett lätt val. Faktiskt är det så att jag låtit bli att läsa den och medvetet sparat den till semestern. 1930-tal, elegans, vemod... Om det bara kunde bli varma sommarkvällar också.

Min kamp 5 av Karl Ove Knausgård kan vara lite i överkant  för det där urvalet - det är ju lättläst men samtidigt känner jag hela tiden ett litet, litet motstånd. Men jag fick den i julklapp och det är dags att läsa den (och den sista delen med).

Någon deckare är det självklart att jag läser - kanske Lisa Ungers Black Out, som jag köpte för ett bra tag sedan men ännu inte har läst.

Men innan själva sommarläsningsfasen inleds kommer jag att läsa Det handlar om dig av Sandra Beijer, 40 - Constant reader av Linda Skugge och någon av Ester Roxbergs böcker. Och så borde jag läsa Minnets spelplats av Gunilla Palmstierna-Weiss.

5 kommentarer:

Boklysten sa...

Det var en spännande planering!

Sanna sa...

De är ju så förbaskat långa, de där "Min kamp"... Jag har inte ens orkat läsa baksidestexten än.

Lena sa...

Har funderat på att läsa Min kamp, men det är ju så många böcker!

Anna sa...

Beijer och Skugge vill jag också läsa! :)

Freja sa...

Så många böcker, så lite tid...