tisdag 26 maj 2015

Lite småmagisk sådär

Det finns ju vissa bokbloggare som har magiska brevlådor där det då och då landar fantastiska bokpaket och när dessa visas upp (ibland med katt) kan jag bli en aning avundsjuk (både på böckerna och frånvaron av pälsdjursallergi). Den senaste månaden har dock min brevlåda uppfört sig på ett annat sätt än vanligt, med några recensionsexemplar, som Smokey Nelsons sista dagar av Catherine Mavrikakis och Hush Baby av Johanna Holmström.


 Idag kändes det däremot som om det var jag som dragit vinstlotten när brevlådan innehöll TVÅ bruna paket. Det ena kände jag igen, även om innehållet till stor del var en överraskning - Johanna Nilssons Det grönare djupet väntade jag på men bonusböckerna Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona av Anneli Jordahl och Stenarna skola ropa av Ruth Rendell var helt oväntade (den här säsongens generalprogram från GöteborgsOperan var väldigt skräddarsytt extramaterial för mig).


Det andra var en kartong från Förlagssystem och jag begrep ingenting - för jag väntade mig absolut inte någonting därifrån och särskilt inte någonting så tunt. Det visade sig vara Modernistas höstkatalog, som jag inte beställt och som jag först inte förstod hur de fått tag på min adress för utskicket men till sist slog det mig att jag för drygt ett år sedan tackade ja till ett erbjudande om en gratis e-bok från dem och då lämnade jag kanske min adress - men varför inga utskick förrän nu?


Det spelar ingen roll, katalogen var oerhört visuellt tilltalande och innehöll bl.a. en nyutgåva av Nabokovs Lolita med ett fantastiskt snyggt omslag. Fjärilar är ett vanligt förekommande motiv (Marcus Stenberg har samlat en mängd Lolitaomslag här) men här hade man verkligen lyckats. Och när man får en katalog sådär oombett måste det väl kunna ses som korrekt att be om recensionsexemplar?

1 kommentar:

Hanna sa...

ah, jäklar vilken tjusig utgåva av Lolita!