söndag 18 augusti 2013

Snabbaste bokbordet

Under många år var det givet att man fann mig promenerandes längs med världens längsta bokbord en söndag i slutet av augusti. Sedan kom jag av mig och senast var det en ren slump att jag hamnade där. Så ock idag, då jag förvånat konstaterade att det var väldigt mycket folk på Drottninggatan kvart över tio en söndagmorgon. Förvåningen varade dock bara några sekunder innan jag begrep vad det var frågan om. En vagn fullastad med trötta barn och diverse kassar fick mig att ömsom svära tyst för mig själv, ömsom mumla mantrat "jag ska inte köpa några böcker" men hälsa på författare kunde jag ju göra så jag hann med att växla några ord om Gå sönder, gå hel med Sofia Nordin och berätta för Anna-Karin Palm att jag länge var inne på Agnes Cecilia i stället för Tintomara i Snöängel.

Jag vände och vred på Kati i Paris av Astrid Lindgren men lät den ligga (för visst har jag den, visst är det väl Kati på Kaptensgatan jag saknar?) men var ståndaktig - tills jag fick syn på en originalutgåva av Maria Langs Farligt att förtära för 35 kr. Så en bok blev det och medan jag köpte den hann barnen krångla sig ur vagnen...


2 kommentarer:

Helena (Dark Places) sa...

Oh, den där utgåvan är mycket snyggare än de (pluralis) som jag har! Nu kliar det allt lite i nördtarmen... :)

Saga sa...

Ja, den är snygg men det är lustigt att de första böckerna i original har så disparata omslag. Och att det irriterar mig - också en nördegenskap.