måndag 25 augusti 2014

Tematrio - Långbetitlad


Nyligen efterlyste Lyran nya Tematrioteman och ett av förslagen var böcker med långa titlar. Själv har jag sällan något emot en viss omständlighet men när det kommer till titlar tycker jag oftast att det känns krystat med mer än några få ord. Dessutom tycker jag att de kan vara svåra att memorera om de inte är någon sorts aforismer och så blir man ju nipprig när man ska både tala och skriva om dem, varför de i alla fall lätt blir förkortade.

I somras läste jag Jag skulle så gärna vilja förföra dig - men jag orkar inte av Margareta Strömstedt. Det är en skapligt catchy variant som jag nog tycker lovar lite mer än den håller vad gäller innehållet i denna lilla samling berättelser ur Margareta Strömstedts eget liv, även om försök till förförelse är något som återkommer flera gånger.

Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött av Alex Schulman är en sådan där titel som måste förkortas till och med i tanken.

Romanen om Merkel Hansen och Donna Winter och den stora flykten av Tormod Haugen hade jag med i en Tematrio i maj men den passar så bra här, tycker jag.

7 kommentarer:

Boklysten sa...

Har bara läst Schulmans bok av dina tre.

Sanna sa...

Vääldigt långa titlar! :)
Det verkar gå trender i det där, eller hur?

Anna sa...

Oj, den sista där var verkligen något i hästväg! :)

Helena sa...

Gillar de första två titlarna, men är inte så sugen på att faktiskt läsa böckerna :)

Hanneles bokparadis sa...

jag gillade Margareta Strömstedt.

Lena sa...

Har inte läst någon i din trio. Men långa härliga titlar var det.

Freja sa...

Jag har inte läst någon av böckerna, och vad gäller Schulman är jag rätt säker på att jag inte kommer att göra det heller...