tisdag 16 december 2014

Tematrio - Bokklappar

Med drygt en vecka kvar till jul är det högst rimligt att veckans Tematrio handlar om julklappsböcker - Lyran frågar efter böcker man önskar sig, tänker ge bort eller vill tipsa andra om. I år kommer jag mest att ge bort halvgamla böcker köpta begagnade till såväl make och barn som vänner men en nyare bok planerar jag i alla fall att ge bort. Den får vara med, eftersom jag totalt lyckats glömma bort den tredje boken jag själv önskar mig i julklapp.

Kom, madame, fru av Carl-Göran Ekerwald fick jag höra talas om via en länk på Facebook - publicerad av någon som inte ingår i min vanliga boktipsarskara. En kort, alldeles för kort kärlekshistoria där parterna var över åttio där litteraturen är ytterligare en oumbärlig del.

Husmoderns död och andra texter av Sara Danius är en samling essäer och texter om vitt skilda ämnen skrivna under tjugofem års tid. Vissa av dem har jag läst, de flesta inte men jag ser fram emot att göra det.

Brännkyrka 1913-2013 - socknen som blev 51 stadsdelar. En bok om vad som hänt under hundra år när det som nu är flera närförorter fått från ren lantbygd till tättbebygd nästanstad. Min far önskar sig den, eftersom han såväl bor i området som är intresserad av nutidshistoria.

5 kommentarer:

Sanna sa...

Utmärkt att ge bort begagnade böcker!

Ugglanoboken sa...

Kom madame låter lockande!

Boklysten sa...

Perfekt att ge bort begagnat!

Helen Bruhno sa...

Begagnat är utmärkt tips!

Freja sa...

Tvåan får kanske ett uppsving nu när hon blev ständig sekreterare!