onsdag 15 april 2015

Domestic 20's


För mig är läsandet och bloggandet mest något jag ägnar mig åt i ensamhet och mitt sociala litterära liv består egentligen av kommenterande på bloggar men någon enstaka gång tar jag mig ut i ett verkligt litterärt socialiserande.

Den här gången var det Helena Dahlgrens samtal med Sarah Waters på relseasefesten för dennas senaste bok, Hyresgästerna, som fick mig att ta mig an logistiken och planerandet. Det hela skulle äga rum på 20-talsbaren Melt och även om det inte stod något om dresscode i inbjudan ägnade jag en del tid åt min klädsel (om man är operasångerska som arbetar som redovisningsekonom tar man alla chanser att klä upp/ut sig). Jag var mer "the roaring 20's" än de "domestic 20's" Sarah Waters bok handlar om, iförd fladdrig klänning, flera pärlhalsband, markasitbroscher såväl på kappan som i håret och så kängorna, som faktiskt kanske är så gamla.
Som jag väntat mig var det ett intressant samtal, ja, just samtal och inte bara intervju, som på ganska kort tid  (för min del hade det gärna fått vara längre) fick med mycket om såväl Sarah Waters böcker i sig som varifrån hon fått och får inspiration och vad hon skriver just nu (från sent 1800-tal framåt i tiden till 1940-tal, nu 1920-tal och snart 1950-tal). Detta mot en fond av röd sammet - det finns betydligt bättre bilder än min suddiga och skymda hos andra bloggare.

Goodiebag - tyvärr är det just dessa av Sarah Waters böcker jag redan har men de är väldigt fina.
Mingel är en av mina sämre grenar men jag pratade i alla fall böcker och barn med Hanna Lager och lite allt möjligt med Helena Dahlgren. Vi hade också ett litet informellt boklån/byte där jag till sist överlämnade en bok hon skulle ha fått för sisådär fem år sedan.

Ytterligare två böcker jag gick hem med.

2 kommentarer:

Helena sa...

Så snygg outfit! Och väldigt trevligt att ses, som redan konstaterat. Blir perfekt att läsa Hannah under försommaren tror jag.

Saga sa...

Tack! Jag hade hoppats att fler skulle ha fått samma idé men nu såg jag nog ganska avvikande ut.