torsdag 2 juni 2016

Månadsbokslut maj 2016

Den här veckan är helt galen - samtal i skolan, avslutningar, utflykter, matsäckar, kalas, aktiviteter samtidigt som bokslutet pågår - så det var först nyss jag kom på att jag hade ett litet månadsbokslut att sammanfatta även här.

Maj var en riktigt bra läsmånad, vilket förvånade mig rejält. Min sämsta tid är tiden mellan hägg och syren, hänryckningens tid, men nu läste jag mig igenom den - och längtade efter litteratursymposiet i Lund, som jag bevistade förra veckan. Sex utlästa böcker låter väl inte så mycket men då var det dels femte delen av På spaning..., dels andra delen av Elena Ferrantes Neapelkvartett.

Bloggandet var däremot synnerligen eftersatt - ynka åtta inlägg men i alla fall fyra recenserade böcker. Och så kunde man höra mig sjunga i trailern till Helena Dahlgrens 100 hemskaste.

Av de sex utlästa böckerna var

en på engelska
två översatta till svenska varav en från engelska
tre skrivna av män
fyra recensionsexemplar från förlag
en fackbok

3 kommentarer:

Tantaugusta sa...

Hur var Ferrantes? Kände själv att jag behövde vila från flickorna efter första boken och ju mer tid som förflyter desto mer undrar jag om jag kommer att läsa andra delen.

Saga sa...

Jag var inte lika begeistrad som "alla andra" när jag läst första delen och det samt Proustläsandet gjorde att andra delen fick ligga och vänta ett tag. När jag väl satte igång grep den tag i mig direkt, betydligt mer än första delen - jag märkte att jag kände även en del av de, som jag tänkt, mer perifera gestalterna. Den slutar dessutom med en sorts cliffhanger men nu måste jag läsa lite annat innan det är dags för tredje delen (spontanläsning får jag ägna mig åt i ett annat liv).

Tantaugusta sa...

Låter lovande. Då får det nog bli en andra del även för min del.