fredag 11 november 2016

Ännu ett


Idag har jag fått ett nytt lånekort - så går det när en bok man vill läsa bara finns på fyra bibliotek i landet. Jag pulsade och halkade mig fram och möttes av något som kändes som ett KB i miniatyr, där det hängde genomskinliga plastpåsar för saker man vill ta med sig in. Lydig som jag är, låste jag in min väska i ett skåp och hängde kappan på en krok innan jag gick in - och insåg att reglerna gällde för läsesalarna. Ja, ja. Jag fick mitt lånekort och min bok och förbättrade deras statistik, i och med att jag var där som privatperson. Och så tog jag med mig en kopp varm choklad ut och halkade tillbaka längs Storgatan.

Vilken bok som föranledde detta? Fashion Victims av Alison Matthews David, som jag läste om i Dagens Industris helgbilaga för ett tag sedan. Bibliotekarien hävdade dessutom att den är jättebra.

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Oj, den måste du berätta om! Hoppas du skriver om den här på bloggen! Väntar otåligt.

Saga sa...

Jag lovar att avrapportera på ett eller annat sätt - när jag väl läst den. Om det dröjer för länge har ni ett av de andra exemplaren på LUX-biblioteket... (Just nu har jag betydligt lättare att läsa böcker än att skriva om dem.)

Birgitta sa...

Ah, på LUX - men utmärkt - den måste kollas upp! Är just på väg till Florens på en vecka för konferens, så det kommer att dröja lite, men sen så! (Ja, jag vet: Florens! Jag försöker låtsas som att det är "all in a day's work" men i själva verket nyper jag mig en gång i timmen och kan ändå knappt tro att det är sant. Dessutom: Jag åker dit för en fem dagars konferens i Fashion Studies, med temat "Restraint and Excess" - tror nästan du kan gissa vad jag kommer att tala om.)

Saga sa...

Florens låter fantastiskt! Med tanke på att ordet "restraint" ingår som del i temat är jag ganska säker på att du inte kommer att tala om handskar, i alla fall... Har du någon vidtalad assistent eller blir det mer teori och mindre praktik?