måndag 30 januari 2012

Tematrio: olästa författare

Ja, nu är det måndag igen och dags för en ny Tematrio hos Lyran: den här gången ska man berätta om tre författare man inte läst än men har lust att läsa något av.

Gillian Flynn har jag sett en hel del superlativer om, särskilt hos Helena, som ju t.o.m. döpt sin blogg efter henns debutroman, men ännu inte kommit mig för att läsa något av. Dark Places, Sharp Objects och nu i dagarna den tredje - Gone Girl. Vi får väl se när det blir av och om jag är lika lyrisk.

Elizabeth Hand ligger det till på samma sätt med - lyriska blogginlägg (ännu en gång flera hos Helena) och ganska lång tid på min att-låna/införskaffa-lista men utan att jag kommit till skott. Waking the Moon och Generation Loss är väl de som ligger bäst till.

Elfriede Jelinek - ok, jag har läst ett par sidor i hennes Die Klavierspielerin men min tyska räckte inte till; eller om det var min koncentration. Det bär mig dock emot att läsa tyskskråkiga författare i översättning; jag borde klara av det, men jag antar att det är dags att svälja stoltheten snart.

3 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Jag gillar verkligen den mycket udda Elfriede.

Bokmoster sa...

Har också tänkt läsa Jelinek på tyska ... någon gång ;)

Jessica sa...

Har också med Jelinek i min trio, får se vilken bok jag väljer men ett är säkert den blir på svenska ;)