torsdag 8 mars 2012

Grattis!

Det är Internationella kvinnodagen men ändå är och förblir den jag kommer att hylla den här dagen, nu och för alltid, en man - eller pojke.

Han började sitt liv som käringen mot strömmen - den ende pojken som föddes på Huddinge sjukhus den dagen. Han fortsatte att inordna sig i tillvaron mycket motsträvigt, med en enorm egen vilja och ännu mer energi. Aldrig stilla en sekund - förrän efter mycket lock och pock böckerna fick en plats i hans liv. Nu läser vi ett antal om dagen, läser och läser om för det kan vara samma bok tre gånger i rad. Och då infinner sig lugnet - om inte Lillebror har andra planer, förstås, för han har inte riktigt tålamodet än.

Vi läser om Barbapapa och Babar, Emma och Emmy, Liten och Lille Mus, Bu och Bä, Mamma Mu och Kråkan, Alfons och Kriktor, Herr Pinneman och Maja. Vi läser om Castor och Frippe, Vilda Bebin och Tomtebobarnen, Lillan och Storm-Stina, Pricken och Någon, Lilla Bubben och Elsas nallar och många, många fler.

Vi läser och tittar på bilder och jag jublar, såväl hörbart som inombords, och önskar att han ska fortsätta älska böcker - för finns det något bättre än ett nästan oändligt antal vänner att umgås med och världar att vistas i när andan faller på?

Dagens presentböcker är Stina och Stortruten av Lena Andersson och Kackel i grönsakslandet av Sven Nordqvist. Och dagens begivenhet är ett besök på Junibacken.

1 kommentar:

Lo sa...

Härliga böcker att dela med en liten =)
Lo