tisdag 18 december 2012

Tematrio - Julförberedelser

Den här veckan är det en icke läsningsrelaterad tematrio hos Lyran - i stället ligger fokus på våra julförberedelser och -traditioner. Jag har en komplicerad relation till julen men brukar tycka om en del av pysslet och stämningen men den här hösten har varit så kaotisk att det enda jag känner just nu är stress. Alltså kan det hända att något av mina måsten får stryka på foten men det är ju nästan en vecka kvar...

Julgran är absolut nödvändigt och i och med att vi har ett stort vardagsrum med högt i tak måste den vara rejäl. Den ska kläs kvällen före julafton och drömmen är en gran som liknar den Piff och Puff gömmer sig i - alltså så mycket som möjligt av allt.

Lussekatter är en av inte så många av julens ätbarheter som jag verkligen uppskattar. Jag borde ha bakat dem för längesedan men nu är det som det är. Ett extra kuvert saffran och en extra deciliter socker gör dem mycket godare.

Mozartkulor har jag gjort varje jul sedan 1995, första året kanske fyra hekto, som mest ett par kilo. Jag kan rulla dem i sömnen och de brukar vara mycket uppskattade.

4 kommentarer:

Monika sa...

Vad underbart med högt i tak och välklädd julgran :)

[Anna] sa...

KÖpta lussekatter är inte alls så goda som egna bakade! :)

Lena sa...

Så härligt med högt i tak.

Saga sa...

Vi måste bara skaffa den där granen först...

Och så ska lussekatterna bakas...