fredag 28 december 2012

Utläst: UnderbaraClara - Vintagepimp och hemmafix av Clara Lidström

Jag har följt UnderbaraClaras blogg sedan hon pluggade litteraturvetenskap och jobbade på H&M och ändå blir jag inte klok på om jag ska skriva ihop eller isär hennes alias. Det var i alla fall hennes bilder jag föll för då och det är alltsomoftast de som håller mig kvar, eftersom jag nog tycker att bloggen var lite bättre förr. Men jag läser troget vidare och jag har även läst de tidskriftsbilagor hon gjort åt VästerbottensKuriren så vad kunde vara mer rimligt än att jag också skaffade UnderbaraClara - Vintagepimp och hemmafix?

Det är ju inte en bok som är tänkt att läsas från pärm till pärm men så blev det i alla fall, som en mycket tjock tidskrift om inredning och pyssel. Och precis som när jag läste tidskrifterna konstaterar jag att bloggformen fungerar bättre. Som bok blir det lite för tunt, lite för lite, trots att jag egentligen överdoserat.

Jag är inte särskilt pysslig av mig men i gengäld älskar jag gamla saker och har en hel del sådana hemma - plåtburkar, symaskinsbord, skolkartor, järnsäng från Kockums, gammalt porslin och en massa böcker, så klart - så det är den sortens ögongodis som är min stora behållning. Ibland blir jag dock irriterad, som när bilderna är lite för arrangerade och de hoppysslade möblerna flyttats runt, trots att det står att de är fastskruvade i väggen. Här och där är det också dålig passning mellan text och bild, när det hänvisas till någon bild som inte finns i närheten.

Uppföljaren kommer i maj nästa år och jag får se om jag hoppar över den. Men tidigare under våren kommer Elsa Billgrens vintagebok - får se om jag faller för den. Med största sannolikhet.

4 kommentarer:

Marcus sa...

För mig som inte läst bloggen (och därför inte överdoserat, än) skulle du rekommendera den då? Jag såg henne i Hanna Hellquists program och tyckte hon var inspirerande.

Jag får ibland pyssellust och vore kul med ny inspiration.

Saga sa...

Jag hade ju missat lite vad gällde din inredningssmak så jag svarar "kanske". Gå in på hennes blogg och titta i pyssel- och DIY-kategorin, det mesta i boken finns nog faktiskt där, och faller det dig i smaken kan jag ju fundera på om jag behöver mitt exemplar. ;-)

Marcus sa...

Det är mycket där jag gillar själva tipset på pyssel men kanske inte val av mönster/färger osv. Tyckte badrumslådeskåpet, anslagstavla, målad radio, målad tekanna var jättefina!

Har du gjort något ur boken/bloggen?

Men du behöver inte ge bort den ju! Bara om det är något jag har du vill byta till dig.

Saga sa...

Om du inte är så förtjust i färgerna och mönstren är det kanske bättre att nöja sig med själva tipsen i sig på bloggen - ibland är beskrivningarna nästan utförligare där, och fler bilder dessutom.

Som jag skrev är jag inte så pysslig, och framför allt inte när jag inte ens har tid att ägna mig åt det jag verkligen vill/är, så jag har inte gjort något av det hon tipsar om men lagt det i min minnesbank. (Att jag sedan köper det mesta begagnat om jag har möjlighet och för övrigt har en mängd ärvda saker är väl sådant som får mig att gilla UnderbaraClara, inte något som kommit efteråt.)

Vi får se om boken får stanna eller behöver ett nytt hem. Ibland köper jag på mig böcker alldeles i onödan; man kan ju tycka att när jag köper så pass få nya böcker borde de ju vara väl valda och det är de men ändå misslyckas jag.