onsdag 27 februari 2013

Bokus logga


Jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag tycker om Bokus nya logotyp. Kombinationen av orange färg och utsnitt som för mig liknar visare får mig att tänka på den gamla hamburgerkedjan Clock (varumärket finns fortfarande men som importör(?) av diverse livsmedel). Jag är inte helt säker på att det är en association som eftersträvats...


Det blir i alla fall en ganska bra, men bara ganska, färgmatchning med Ditos logotyp, om inte annat.

4 kommentarer:

Marcus sa...

Du satte verkligen fingret på det!!

Jag tycker för övrigt det är inflation i att göra om loggor till "bara" typsnitt av typen helvetica-klon och tro att man gjort något grafiskt snyggt. Alla verkar göra så och det är så trist.

Ditos logga är ju sparsmakad men ändå något mer med fickan.

Önskar dock att adlibris kunde göra om sin logga snart. SÅ trist.

Saga sa...

Jag började tänka på Clock direkt men nu sedan jag satt bilderna ovanför varandra kan jag inte se något annat...

En logga ska ju vara lite mer än bara en text men jag förstår faktiskt inte vad Bokus vill "säga" med de där utsnitten, Clock var kanske snarast övertydliga med sin klocka med visare men den ingår i min nostalgibank.

Dito tycker jag är helt OK. Orange är inte min favoritfärg men den lyser ju rätt bra.

Marcus sa...

Ja verkligen, svårt att se något annat nu. Jag tänkte först att visarna kanske pekar på 24 och 7 för att signalera att de alltid har öppet eller nåt sånt (vilket i och för sig varit lite töntigt men åtminstone en tanke). Men så var det ju inte heller.

Många går ju över till att bara ha sans serif-text som logga men jag tycker ändå man kan försöka kommunicera något.

Jag är däremot glad att de tog bort sin fula bok som de hade i logotypen förut. Den kändes bara som studentlitteratur.

Undrar lite varför de väljer ha .com i loggan. Är vi inte förbi tiden när vi måste separera fysiska och digitala boklådor? Gillar iofs b:et lite i denna text men har inte hittat vart de själva använder den. http://drottninggatans.se/2013/02/bokus-is-back/

Saga sa...

Boken i den gamla loggan... ja, nu känns den föråldrad men studentlitteraturassociationen är väl inte helt fel; som jag minns det hade de ett ganska stort segment där.

I och med att Bokus bara finns på nätet vill de kanske betona det, därav .com?

När man ser b:et separat i cirkeln tycker jag att stapeln (heter det så? har varit vaken sedan kl tre i morse och tänker inte så bra längre) är oproportionerligt låg.

Gillade Drottninggatans bokhandels blogg, dock!