tisdag 25 juni 2013

Tematrio - Presenter


Den här veckan vill Lyran att vi berättar om tre bra bokpresenter vi fått eller givit bort. "Det borde väl vara enkelt", tänker jag, men strandar nästan direkt därför att det väl inte är någon vits att berätta om böcker man fått när man önskat sig dem? Det ska ju vara de där oväntat perfekta bokgåvorna och plötsligt är det väldigt, väldigt svårt i stället.

Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter hade jag nog egentligen önskat mig när jag fick den, när jag tänker efter. Jag tror att min kusin fick den i julklapp och jag blev väldigt avundsjuk så nästa jul låg den där i ett paket till mig. Jag älskar omslaget, det lummigaste lummiga, och jag tycker mycket om själva boken, även om min stora Astrid Lindgren-favorit ju är Mio, min Mio.

Winnie ille Pu är en latinsk översättning av A. A. Milnes Nalle Puh. Jag fick den av min dåvarande pojkvän och den är underbart knäpp och rolig; särskilt när man inte läst latin och gissar sig fram, såväl vad gäller uttal som faktisk ordalydelse.

Flower Fairies of the Autumn av Cicely Mary Barker fick jag i födelsedagspresent av min svärfar. Han vet att jag tycker om barn- och bilderböcker och illustrationerna är inget annat än ljuvliga. Den har varit hans fasters och är märkt med namn och årtalet 1930.

5 kommentarer:

Caroline - Bland Böcker sa...

Astrid Lindgrens böcker är ju toppen att ge bort (och få, förstås) som presenter! :)

Monika sa...

En sådan där gammal, namnad skatt är ju guld värd.

Anonym sa...

Vad kul med Nalle Puh på latin, det hade gjort latinlektionerna garanterat lite roligare :-)

Freja sa...

Vilka härliga böcker, förstår att du blev glad över de presenterna!

Zelly sa...

Astrid Lindgrens böcker funkar alltid att ge bort :)