söndag 5 augusti 2012

Den där att-läsa-listan

Jag har ju en lista över böcker jag tänkt läsa i år och varje månad är det en av mina bokslutsparametrar. Så här, efter sju månader, har jag precis avslutat den tolfte på listan över 20 böcker. Två har jag försökt påbörja men inte kommit mer än ett par sidor i (Ladies och Ariel) och en funderar jag på att hoppa över helt (Shantaram). Det är de mest omfattande verken sidantalsmässigt som är kvar så vi får väl se hur det går men med en bok från listan per månad är det inte helt oöverstigligt i alla fall.

Tyvärr har listan i ganska hög grad känts som en plikt, eftersom den innehållit en del böcker som aldrig hamnar överst i högen annars, men den har ju faktiskt fungerat någotsånär. För nästa år får jag se om det blir någon ny avbockningslista eller om hyllvärmarna får fortsätta som just det.

2 kommentarer:

Eva sa...

Jag tänker också att jag ska komma igång med hyllvärmare. Det här året har det varit för mycket med plugg och nytt jobb, men nästa kanske blir mina hyllvärmares år? ;-)

Saga sa...

En lista kan vara ett bra sätt men samtidigt kan den kännas väldigt tråkig. Man ska nog inte göra den för lång, tolv titlar, en per månad är nog ganska lagom. Och så ska man nog fundera över varför man vill läsa dem när de ändå alltid hamnar sist, så att det är rätt böcker som hamnar där. Ibland är ju en hyllvärmare en hyllvärmare för att man aldrig borde ha skaffat den överhuvudtaget... ;-)